سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانش یاری می رساند، حکمت ره می نماید . [امام علی علیه السلام]
 
پنج شنبه 94 آبان 21 , ساعت 5:0 عصر


راز ارتباط و حضور ابراهیم یزدی در مراسم فرقه صوفیه گنابادیه چیست؟

پس از این که نورعلی تابنده به ریاست قطب فرقه صوفیه رسید نهضت آزادی از این امر استقبال کرد و رابطه ‏ها و ارتباط‏ ها و رفت و آمدها شدت یافت.

به گزارش ادیان نیوز، 
http://adyannews.com/fa/news/79859/
در پاسخ به این سؤال باید به چند نکته توجه کرد.


نورعلی تابنده (مجذوب علی شاه) کیست؟
نورعلی تابنده رئیس و قطب فرقه صوفیه از سال 1371 جانشینی و سپس در سال 1375 ریاست قطب و ریاست فرقه صوفیه گنابادیه را به عهده گرفت.

سوابق، تحصیلات و زندگانی وی و نیز منابع صوفیه گنابادی بیان از این دارد که او سابقه صوفی گری در فرقه صوفیه نداشته بلکه برعکس مورد نزاع و اختلاف و در نهایت طرد فرقه صوفیه در سال‏های قبل و بعد از انقلاب تا سال 1371 از طرف حلقه فرقه صوفیه و خانواده دارد.

چرایی حضور او در رأس فرقه صوفیه و جانشینی برای اقطاب گذشته فرقه محل تأمل و بررسی و تحلیل  و تفصیل دارد .
 سوابق زندگی و تحصیل نورعلی تابنده نشان می‏دهد که او گرایش به زندگی صوفیانه و آداب و روش و سنن صوفیانه نداشته و مطالعه چندان دقیقی در معارف دینی و علوم اسلامی و حتی منابع صوفی و تصوفی ندارد.
    دراویش و صوفیه در گفته‏ ها و نوشته‏های خود تأکید دارند که در فعالیت‏های سیاسی و حزبی فعالیت ندارند اما تحصیلات قضایی، تحصیلات عالیه حقوقی (دکترای حقوق در جرم و جزا از کشور فرانسه)، حضور در کشور فرانسه ، پذیرش وکالت محکومان و متهمان و زندانیان(در قبل و پس از انقلاب)،حضور در مناصب اجرایی و مدیریتی (در قبل از انقلاب  در سیستم قضایی و وکالت) و پس از انقلاب (علاوه بر قضاوت و وکالت، حضور در دولت موقت بازرگان و نهضت آزادی به عنوان معاون وزیر ارشاد (ناصر میناچی وزیر ارشاد دولت موقت بازرگان)مدیریت و ریاست سازمان حج و زیارت! معاونت و وزارت دادگستری (صدر سید جواری)، ارتباط با جبهه ملی و نهضت آزادی و دولت موقت، از وی شخصیتی خارج رفته (فرانسه)، لیبرال و سکولار نشان می‏دهد تا زاهد و درویش و صوفی .
    سوابق سیاسی و فعالیت‏های سیاسی، حضور در جبهه ملی، نهضت آزادی، حضور فعال در عرصه انتخابات و حمایت از جریان فتنه در سال 88 و حمایت رسمی از کاندیداتوری مهدی کروبی برای ریاست جمهوری سال 88 و حضور در تجمعات و اجتماعات و اعلامیه‏ها و بیانیه‏های سیاسی وی نشان از عدم اعتقاد و باور نورعلی تابنده به عدم دخالت فرقه فقرا! در فعالیت‏های سیاسی دارد.


ابراهیم یزدی کیست؟
 دکتر ابراهیم یزدی ایرانی – آمریکایی (با همسر و فرزندان با تابعیت دوگانه ایرانی و آمریکایی) با تحصیلات دکترای داروسازی! و فعالیتهای سیاسی در قبل از انقلاب در آمریکا و اروپا  (فرانسه) و حضور در جبهه ملی ایران و نهضت آزادی ایران و حضور فعال در دولت موقت بازرگان (به عنوان وزیر امور خارجه) و حضور در عرصه انتخابات و عرصه تحولات سیاسی و فتنه‏ها و حوادث سال‏های پس از انقلاب،  و دبیر کل نهضت آزادی از  سال 1375 از معرف ترین چهره های اپوزیسیون ایرانی است .

راز رابطه و ارتباط ابراهیم یزدی و نورعلی تابنده و یا به تعبیر صحیح تر رابطه و ارتباط فرقه و گروهک نهضت آزادی و گروهک و فرقه صوفیه چیست؟
در پاسخ باید گفت، این ارتباط به امروز برنمی گردد. این ارتباط سابقة 60 ساله دارد. یعنی ارتباط و دلدادگی نهضت آزادی (ابراهیم یزدی) و فرقه صوفیه گنابادی (نورعلی تابنده) به سالهای دهه 20 و 30 40  و به ماجراهای مصدق و تأسیس جبهه ملی ایران بر می‏گردد.

ابراهیم یزدی و نورعلی تابنده هر دو از اعضای جوان و البته اعضای خارج از کشور جبهه ملی هستند که در آمریکا (ابراهیم یزدی) و فرانسه (نورعلی تابنده) فعالیت می‏کنند، پس از مشکلات داخلی جبهه ملی و ریزش‏ها در جبهه ملی و تأسیس نهضت آزادی ایران در سال 1340، هر دو به عضویت نهضت آزادی ایران در آمدند.

در قبل از انقلاب هر دو در فرانسه به فعالیت‏های سیاسی مشغول بودند. اگر چه فرقه صوفیه  و اقطاب آنها روابط تنگاتنگی با حکومت پهلوی داشتند؛ اما نورعلی تابنده از مخالفان سیاسی رژیم پهلوی بود!

او حتی وکالت زندانیان سیاسی و روحانیون مخلف رژیم را در رژیم پهلوی به عهده می‏گرفت.

مرحله بعدی فعالیت مشترک ابراهیم یزدی و نورعلی تابنده به هیئت دولت مهندس بازرگان و دولت موقت برمیگردد. هر دو متعلق به جبهه ملی و نهضت آزادی و در کابینه دولت رئیس نهضت آزادی (بازرگان) فعالیت دارند.

این همراهی پس از استعفای دولت موقت و سایر تحولات سیاسی ادامه یافت.

پس از رسیدن نورعلی تابنده به ریاست قطب فرقه صوفیه نهضت آزادی از این امر استقبال کرد و رابطه ‏ها و ارتباط‏ ها و رفت و آمدها و هماهنگی‏ ها شدت یافت.

شاید مهم ترین علل و عوامل همراهی ابراهیم یزدی و نورعلی تابنده در فعالیت‏های سیاسی را بتوان در موارد زیر جستجو کرد.
    - گرایش هر دو به فرقه و فرقه گرایی و ریاست هر دو بر فرقه نهضت ازادی و فرقه صوفیه گنابادی و شرایط ویژه حاکم بر فرقه ها
    - گرایش هر دو به لیبرالیسم و سکولاریسم.

- گرایش به لیبرالیسم و سکولاریسم در زندگی و زیست سیاسی (نهضت آزادی و جبهه ملی) و زیست تحصیلی (آمریکا و فرانسه) و زندگی در خارج از کشور (آمریکا و فرانسه) و مخالفت با فقه سیاسی و نظام ولایت فقیه مشهود است.

    - گرایش حزبی و عضویت هر دو در جبهه ملی و نهضت آزادی و فعالیت‏های سیاسی قبل و پس از انقلاب.
   -  گرایش و حضور هر دو در دولت موقت مهندس بازرگان و دولت لیبرال‏ها پس از انقلاب
    گرایش و مخالفت هر دو با نظام سیاسی جمهوری اسلامی، روحانیت، ولایت فقیه، فقه و فقاهت و حکومت فقهی
   -  گرایش هر دو به معنویت سکولار و معنویت فردی و عدم اعتقاد به معنویت سیاسی و انقلاب و فرهنگ جنگ و جهاد و شهادت و دستاورد های نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران
  -   عدم اعتقاد هر دو به اندیشه‏های متعالی امام و رهبری و حکومت و حاکمیت اسلامی
  - شک و تردید و مخالفت هر دو  با احکام و قوانین شرعی و قرآنی و اسلامی  ؛ مثل مخالفت با حکم قصاص، حدود، دیات، حجاب، علم و عصمت امام و...
   -  حضور و حمایت همه جانبه از فتنه و فتنه گران و فتنه‏های پس از انقلاب بخصوص فتنه 88
   - حمایت هر دو فرقه از حضور و حمایت از مهدی کروبی در انتخابات ریاست جمهوری 88
   -  سابقه دستگیری و زندانی شدن در جمهوری اسلامی ایران
    و ده‏ها دلیل دیگر می‏تواند در همراهی و همدلی و ارتباط ابراهیم یزدی و نورعلی تابنده و فرقه نهضت آزادی و فرقه صوفیه گنابادیه بیان کرد. / دکتر لیالی
منبع: فرقه نیوز

 



لیست کل یادداشت های این وبلاگ